Project omschrijving

Herstelcoaching

MAAK EEN AFSPRAAK

Herstelcoaching

MAAK EEN AFSPRAAK

Het geheim van het succes zit hem erin dat mensen zelf actief meedenken over wat hen helpt

Herstelcoaching bestaat al sinds 2009 en kent haar oorsprong in de letselschadebranche. De herstelcoach opereert op het gebied van sociaal en emotioneel herstel van letselschadeslachtoffers.

Zij worden door de herstelcoach gemotiveerd om zelf dingen te gaan doen, waarvan ze de verwachting hebben dat het hun herstel bevordert. Ze hebben hierbij een inspanningsverplichting en dus geen resultaatsverplichting.

De mogelijkheden zijn legio en worden door het slachtoffer zelf geformuleerd. Het kan gaan om een puppy cursus of een electrische fiets, een rustperiode inbouwen of zelfs een sauna bezoek. Het geheim van het succes zit m erin dat mensen die zelf actief meedenken over wat hen helpt, veel gemotiveerder zijn dan mensen die iets krijgen opgelegd door verzekeraars, zoals bijvoorbeeld een (over het algemeen) duur multidisciplinair traject.

Wanneer er commitment is verkregen over de te verwachten resultaten vraagt de herstelcoach vervolgens bij de betrokken partijen om financiering van die activiteit.

Afgelopen februari heb ik de opleiding tot Herstelcoach succesvol afgerond. 

“Je doet nooit niets”.

MIRJAM - DE MYTHE VAN DE DRIE LEUKE KINDEREN

Neem de tijd en de verantwoordelijkheid. Voor jou.

MAAK EEN Afspraak